Установка жиромучна УРМ-80

Техніки на встановлення рибомучні ТУ У 28.9-30941828-004:2013

Запит на постачання

Опис

Встановлюється на рибопромислових судах з необмеженим районом плавання та великих берегових рибопереробних підприємствах. Установка виготовляється у кліматичному виконанні: ОМ категорії 5 за ГОСТ 15150-69 під час постачання на судна; У категорії 3 за ГОСТ 15150-69 під час постачання на берегові підприємства. Для покращення якості варіння рибної сировини в РМУ-80 встановлено варильник із тонким шаром варіння сировини. А для ефективного сушіння борошна використовується сушарка роторно-трубчастого типу з системою нагнітання підігрітого потоку повітря, і сушарка роторно дискового типу, що дозволяє отримувати більш якісне кормове борошно і в свою чергу зменшує собівартість готової продукції.

Принцип роботи:

Дрібна риба надходить у бункер накопичувач (2), велика риба надходить у бункер через риборізку (1). З бункера риба подається шнеком (3) у варильник (4). У варильнику сировина проварюється парою, перемішується та переміщається вперед шнеком. З варильника розварена маса надходить у прес двошнековий (5), де відбувається відділення рідких фракцій жиру та бульйону. Виділені фракції установкою насосної (11) перекачуються в установку виділення шламу (12). Зважені частки, виділені в установці для виділення шламу, шнеком подаються до сушарки. Віджата маса з преса (5) надходить у сушарку роторно-трубчастого типу (6), де відбувається попереднє сушіння. Сушіння здійснюється за рахунок стикання жому з нагрітими парою поверхнями трубчастого валу і корпусу сушарки (6). Випарена волога видаляється повітрям, що проходить через сушарку, яке рухається в протилежному напрямку по відношенню до руху матеріалу. Повітря, що пройшло через сушарку (6), надходить у циклон (13), де з нього відокремлюється борошняний пил. Після попереднього сушіння шнеком (7) сушіння подається на остаточну сушіння в сушарку (8). Після сушіння сировина у вигляді великої борошна (сушенки) потрапляє в загородження магнітне (10), призначене для уловлювання металевих домішок, що знаходяться в сушінні. З живильника іонолу (9) антиокислювач потрапляє на шнек подачі сушіння (7). З бункера загородження магнітного сушіння засмоктується в установку млинову (15), де подрібнюється і нагнітається в 1-й розвантажувач відцентровий (16). З 1-го розвантажувача борошно надходить у повітропровід, де охолоджується повітрям з охолоджувача (19) і через 2-й розвантажувач відцентровий (16) та шлюзовий затвор (17) потрапляє на упаковку. Освітлений бульйон з установки для виділення шламу (12) надходить у І відсік цистерни (22), підігрівається до температури 90-950С і самопливом надходить у сепаратор (23) для відділення риб’ячого жиру. У міру заповнення, підігріву бульйону та подачі його на сепаратор відсіки цистерни працюють поперемінно. Відокремлений на сепараторі жир, електронасосною установкою (24) подається в судний танк. Знежирений бульйон утилізується чи зливається за борт.

Характеристики

1. Технічна продуктивність за сировиною, т/доба ……………………..80

2. Принцип работи ……………………………………………безперервної дії

3. Розмір сировини шматки масою не більше …………………………………………10 кг

4. Вихід муки, % від маси сировини …………………………………………………16-22

5. Робочий тиск пари, Па (кгс/см2) …………………………………..5·105 (5)

6. Витрата пари без випарної установки, кг/година, не більше ……………..1676

7. Кількість морської води або розсолу при 50 С, необхідне для охолодження борошна, кг/година, не більше …………………………………………………..1000

8. Витрата прісної води на сепаратор, м3/година, не більше …………………0,05

9. Встановлена потужність електродвигунів, кВт, не більше ………..118

10. Отримуваний продукт ………………………борошно кормове ГОСТ 2116-2000

жир технічний ГОСТ 1304-76

11. Габаритні разміри, мм, не більше ………………………8270х6900х4400

12.  Маса, кг, не більше …………………………………………………………………..31900

×